כללי בטיחות בהגשת מאכלי החג לילדים

13/09/2009

ד"ר אילן דלאל – מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מיון) ילדים במרכז הרפואי "וולפסון", בשיתוף עם שלוחת "בטרם וולפסון", מביאים לידיעת הציבור כללי בטיחות בהגשת מאכלי החג לילדים:

  • אין לתת דבש לתינוקות מתחת לגיל שנה מחשש לחיידק הבוטוליזם (שבמקרים קיצוניים עלול לגרום לשיתוק ואף למוות). 
  • ישנם מאכלים שאינם מומלצים לילדים מתחת לגיל חמש מחשש לסכנת חנק, מכיון שילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון והם עלולים לשאוף אותו לריאות. דרכי הנשימה של ילדים צרות יותר משל מבוגרים ולכן סכנת החנק רבה יותר:

דג – יש בו עצמות שעלולות להיתקע בבית הבליעה ויכולת השיעול של ילדים קטנים אינה מפותחת דיה

גזר, תפוח וכל פרי או ירק קשים – יש לחתוך לחתיכות קטנות. מומלץ לרסק או לבשל אותם עד שיתרככו

רימון – גרגריו אינם מומלצים לאכילה, עדיף להכין מיץ רימונים

תמר – יש לגלען וחתוך לחתיכות קטנות בשל תכונתו להידבק לקנה הנשימה אם לא נלעס כהלכה

צימוקים –  הם קטנים ועלולים להישאף לריאות ובנוסף הם דביקים ועלולים להתנפח ולחסום את קנה הנשימה

עוגת דבש המכילה אגוזים או שקדים – ילדים עלולים לשאוף את החתיכות האלה לריאות 

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים" עולה כי חנק מהווה את סיבת המוות המובילה בשנת החיים הראשונה, והיא אחראית ל31.3% מכלל מקרי התמותה מפגיעה לא מכוונת בקבוצת גיל זו. גם בקבוצת הגילאים 1-4 חנק מהווה סיבה מהותית האחראית ל- 3.8% מאותם מקרים.

בר ימין
דלג על בר ימין
חדשות
דלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
עבור לתוכן העמוד