דייג, אוהב דגים?

ג'ורג' גיאורגייב, דייג מחולון, אשר ניצל מהרעלה הודות לטיפול המסור ב"וולפסון": "חיי ניצלו כאן, בוולפסון. אני לא יודע מה היה קורה לו לא הגעתי לכאן בזמן".

"חיי ניצלו כאן, בוולפסון. אני לא יודע מה היה קורה לו לא הגעתי לכאן בזמן". כך אמר השבוע ג'ורג' גיאורגייב (56), דייג תושב חולון, אשר ערב חג הפסח העלה בחכתו דג שמן, אך רעיל במיוחד.

גיאורגייב, שסיפר לעיתון "השקמה" כי כדייג ותיק הוא מכיר את הזן הזה של הדג, אשר נחשב למעדן שמיימי שמכינים גדולי השפים ביפן, ידע גם לומר כי מדובר בדג מסוכן שחשוב לדעת כיצד לבשלו בזהירות, משום שאכילה לא זהירה שלו עלולה להביא להרעלה קשה.

גיאורגייב הגיע למרכז הרפואי וולפסון, ערב החג, לאחר שאכל חתיכה מאזור מסוכן של הדג, ובזכות טיפול מקצועי ומהיר של רופאי מחלקת הטיפול הנמרץ, חייו ניצלו.
"מדובר בדג רעיל במיוחד, שיודע להפריש רעלן שעובד על מערכת העצבים המרכזית וההיקפית וגורם לחולשה בשרירים הדומה לשיתוק", כך מספר ד"ר אריה סורוקסקי, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ של וולפסון. "גיאורגייב הגיע במצב קריטי וממש נלחמנו על חייו. לרוע מזלו של גיאורגייב, ובשל חוסר הידע שלו, הוא בחר לאכול דווקא את האיבר המסוכן ביותר בדג, הכבד, אשר מרכז בתוכו את הכמות הגדולה ביותר של הרעלן".

ד"ר סורוקסקי סיפר עוד, כי בתוך כמה שעות מהרגע שגיאורגי אכל חתיכה מהדג, הוא החל לסבול מהפרעות קצב ובוצעה בו החייאה. מאוחר יותר הוא שקע בתרדמת.

ד"ר יצחק ברלוביץ', מנהל המרכז הרפואי, סיפר כי היכולת להגיש סיוע רפואי מהיר לגיאורגייב ולהציל את חייו התאפשרה הודות לכך שמשפחתו דאגה להביא אותו במהירות רבה לטיפול במרכז הרפואי ולא התמהמהה. "גיאורגייב הגיע כשהוא מלווה בדג הרעיל, דבר שאיפשר לנו להתייעץ עם מרכז הרעלנים בחיפה ולהגדיל את הוודאות שלנו לגבי אופן הטיפול". בעקבות הסיפור, מערכת "השקמה" בדקה ומצאה כי ביפן לבדה נגרמים מדי שנה כ-50 מקרי מוות כתוצאה מטיפול לא נכון בדג המסוכן.
ובאשר לגיאורגייב, בתוך יממה מרגע הגעתו למרכז הרפואי וולפסון מצבו השתפר דרמטית והוא חזר לתפקוד. לאחר מכן הוא אושפז למשך כשבוע במחלקה פנימית ג' במרכז הרפואי, בניהולה של ד"ר גייזל גודארד, ומשם הוא השתחרר בדיוק בזמן כדי לחגוג ביחד עם משפחתו את חג הפסח השני.

בר ימין
דלג על בר ימין
חדשות
דלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
עבור לתוכן העמוד