הזהרו מחלב

17/05/2007

יותר מ – 70% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל, סובלים מחוסר באנזים הלקטאז שמפרק חלב ולכן, לקראת חג השבועות, מזהיר ד"ר ישי רון – מנהל היחידה להפרעות בתנועתיות מערכת העיכול , מהפרזה באכילת מוצרי חלב או בשתיית חלב, מחשש לכאבי בטן, נפיחות ושלשולים. 

ד"ר רון הסביר כי בחלב וברבים ממוצריו יש תכולה גבוהה של לקטוז - סוכר החלב, שאינו נספג במערכת העיכול אצל מי שחסרים את אנזים הלקטאז המפרק אותו. בהגיע סוכר החלב למעי הגס הוא מפורק ע"י חיידקי המעי וגורם לסימפטומים האופייניים. ד"ר רון ציין כי ניתן לאכול גבינות צהובות, גבינת קוטג', חלב דל לקטוז וחמאה, שבהם תכולת הלקטוז היא נמוכה וכן יוגורטים המכילים אנזימים שמייצרים את אנזים הלקטאז עבורנו. מומלץ לאכול את מוצרי החלב עם מאכלים אחרים כדי למנוע, במידת האפשר, את הופעת הסימפטומים.  

ד"ר רון ציין שפרט להימנעות ממוצרי חלב, קיים גם תחליף של אנזים הלקטאז כתוסף מזון (כמו: לקטזין או לקטאייד), מה שיכול להקל על האנשים ולאפשר להם ליהנות מאכילה (מדודה) של מוצרי חלב בחג.

בר ימין
דלג על בר ימין
חדשות
דלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
עבור לתוכן העמוד