כנס הריון ולידה 1.11.24
מזמינים אתכן לכנס הריון ולידה שיתקיים ב 1.11.24 בסינמה סיטי ראשון לציון. בואי לשמוע את כל המידע שהכי מסקרן אותך, לשאול את כל השאלות שאת רוצה בנוגע להריון והלידה ולקבל את התשובות הכי מקצועיות!17/09/2024 08:00
תוכנית לשמירה על בטיחות ילדים בראשל"צ
עיריית ראשון לציון והמרכז הרפואי 'וולפסון' ישתפו פעולה במאבק בהיפגעות ילדים. "מדי שנה אנו נתקלים ב-7,000 מקרי היפגעות ילדים, כ-15% מהם מעירכם", סיפר פרופ' אילן דלאל, מנהל מיון ילדים, לנציגי העירייה. חבר המועצה, אייל מושיוב: "חרתנו על דגלנו להיות עיר המקדמת את בטיחות ילדיה".
המרכז הרפואי 'וולפסון' מרחיב את פעילותו בתחום בטיחות הילדים, ובהמשך לשיתוף הפעולה שהוא מקיים בנושא עם הערים חולון ובת ים, החלו מגעים בנושא גם עם עיריית ראשון לציון. באחרונה נערך דיון בנושא, בראשותו של אייל מושיוב, חבר מועצת עיריית ראשון לציון ויו"ר ארגון 'בטרם' בעיר, ובהשתתפות ד"ר יצחק ברלוביץ', מנהל המרכז הרפואי 'וולפסון' ויו"ר המועצה הלאומית לבטיחות בית ופנאי ופרופ' אילן דלאל, מנהל חדר מיון ילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.
אייל מושיוב אמר בפתח הדיון שיזם: "בכל שנה מתים 144 ילדים כתוצאה מהיפגעות בלתי מכוונת. מספר זה שווה ערך לשכבה שלמה בבית ספר. בראשון לציון הנושא נמצא בעדיפות גבוהה וחרתנו על דגלנו להיות עיר המקדמת את בטיחות ילדיה. ראש העיר, דב צור, תומך בתכנית והיא פועלת בברכתו". לדברי מושיוב: "המחשבה לפיה הבית הינו המקום הבטוח ביותר לילדים הינה אשליה. קיימת חשיבות ראשונה במעלה לעבודה עם הורים - להדריך אותם ולהעניק להם כלים על מנת להפוך את הבית למקום בטוח יותר לילדים. אנו בוחנים אפשרות לרכוש אביזרי בטיחות ולחלקם לכל בית בעיר באמצעות הארנונה".
ד"ר ברלוביץ' הוסיף לדברים ואמר כי "יש לזכור שכמעט כל המקרים ניתנים למניעה ולכן כל מקרה הוא מיותר. השאיפה היא להוריד לאפס את מקרי ההיפגעות, לאתר את הסיבות להיפגעות ולטפל בהן באופן מיידי". לדבריו, "נושא העברת פרטי התקשרות של הורים שילדיהם נפגעו במרחב הציבורי ייבדק בין היועצים המשפטיים של ארגון 'בטרם' לבין המרכז הרפואי 'וולפסון'. תיבחן גם האפשרות למפות את מיקומי ההיפגעות בסיוע מערכת GPS, על מנת לקבל מיקומים מדויקים ולוודא שהרשות המקומית תוכל לטפל בהם באופן מיידי". זאת ועוד, ד"ר ברלוביץ הציע לבחון אפשרות כי "בעלי עסקים בתחום המשחקיות לילדים יחויבו בדרישות בטיחות לילדים וקבלת רישיון העסק שלהם תהיה כפופה לעמידה ברשימת דרישות בטיחות".
במהלך הדיון, חברי 'בטרם' העלו את הנושא של תו תקן לבית בטוח, המכיל הנחיות ומפרט טכני לקבלנים ולמשפצים כיצד לבנות בצורה בטוחה לילדים. ד"ר ברלוביץ' התייחס לכך ואמר: "תו התקן מתאים גם למשפחות צעירות. יש לשאוף לכך שכל משלם ארנונה יוכל להגיע לאינפורמציה. לתו תקן כזה יש פוטנציאל גדול בהצלת חיי אדם ועלות היישום שלו אינה גבוהה". פרופ' אילן דלאל, מנהל מיון הילדים במרכז הרפואי 'וולפסון' אמר במהלך הדיון כי "אנו מטפלים בכ-7,000 מקרים של היפגעות ילדים מדי שנה. 15% מתוכם מגיעים מהעיר ראשון לציון". לצד זאת, הוסיף פרופ' דלאל וציין: "ניכרת עלייה במודעות של אנשי מקצוע והורים לנושא היפגעות הילדים וכיום תמותת ילדים כתוצאה מפגיעות במרחב הביתי ומרחב הפנאי בירידה משמעותית לעומת העשור הקודם".
חבר המועצה מושיוב אמר בתום הדיון כי הוא "מעריך את הממשק המקצועי עם המרכז הרפואי 'וולפסון', אשר מגויס לטובת נושא בטיחות הילדים, ובראש ובראשונה את מנהל המרכז, ד"ר יצחק ברלוביץ', על שיתוף הפעולה המקצועי שלו". בדיון נכחו גם האחות האחראית במיון הילדים, אילונה ברנץ; מנהל אגף רישוי העסקים בראשון לציון, דני מרון; מנהלת תכנית בטרם בעיר, ליאת עברי; דגנית נרקיס, מובילת 'בטרם' במנהל לשילוב חברתי; גילה שטרן, אחות נפתית בלשכת הבריאות; עו"ד גלית גלעד, מנהלת אגף ממשל ומדיניות ציבורית בארגון 'בטרם' ושותפים נוספים.