חיפושדלג על חיפוש
חדשותדלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
  • מרפאת מומחים אגף נשים ויולדות עבור נשות הדרום והמפונות

    אגף נשים ויולדות מלווה אתכן במלחמה רופאי ורופאות האגף יתנו מענה לנשים בהריון, בדיקת אולטרסאונד ורפואת נשים דחופה. נשים שלא תקבלנה התחייבות מהקופה, תתקבלנה ללא תשלום, ללא טופס 17 וללא בירוקרטיה. ההגעה למרפאה מותנית ברישום מראש בטלפון 050-4029971 יש לשלוח בהודעת וואטסאפ- שם, תז, סיבת הפנייה ושעה מועדפת ונחזור אלייך עם זימון מסודר16/10/2023 08:00

לחץ נפשי גורם לעליה מובהקת ברמת הסוכר בדם

לחץ נפשי גורם לעליה מובהקת ברמת הסוכר בדם

הממצאים התגלו במסגרת מחקר חדש שנערך ב-'וולפסון' במהלך מבצע "עמוד ענן". פרופ' מונה בועז, ראש היחידה לאפידימולוגיה: "עקבנו אחר רמות הסוכר בקרב חולים המאושפזים בשגרה, והשווינו אותן לרמות הסוכר אצל אותם מאושפזים במהלך מבצע 'עמוד ענן'. התוצאות היו חד משמעיות". ד"ר חוליו וינשטין, מנהל המרפאה לסוכרת הוסיף: אכילה לא נכונה, וגם מתח חד ופתאומי, עלולים לגרום להתפתחות הסוכרת ולהחמרתה".

 

מחקר חדש שבוצע במרכז הרפואי 'וולפסון' במהלך מבצע 'עמוד ענן', בחודש נובמבר האחרון מצא כי לחץ אקוטי, כגון מלחמה, קשור לעלייה מובהקת ברמות גלוקוז בקרב חולים מאושפזים, וכי מעקב לטווח ארוך עשוי לגלות הבדלים בתחלואה ותמותה כתוצאה מעליה זאת. המחקר, שהובילו פרופ' מונה בועז, ראש היחידה לאפידמיולוגיה במרכז הרפואי, וד"ר חוליו וינשטין, מנהל המרפאה לטיפול בסוכרת, פורסם באחרונה בכתב העת היוקרתי Diabetes Technology and Therapeutics.

 

ד"ר וינשטין מסביר כי ישנם חילוקי דעות לגבי השפעת ה-'סטרס' הפסיכולוגי על רמות הסוכר בדם: "יש הטוענים כי הסטרס גורם לעלייה של רמות הסוכר בדם, אבל עד היום הנושא נמצא בוויכוח. לכן, בנובמבר 2012, כשהתרחש מבצע 'עמוד ענן', השווינו את רמות הסוכר של המאושפזים שנמדדו ממילא 3 ימים לפני הלחימה (בין ה- 7 ל-10 בנובמבר), לרמות הסוכר שהתקבלו במשך ארבעת הימים הראשונים ללחימה (14 עד ה-17 בנובמבר)". פרופ' בועז ציינה כי בסך הכל התקבלו 3,573 בדיקות סוכר, מתוכן 1,865 בדיקות נלקחו בתקופה שלפני המלחמה ו-1,708 נלקחו בזמן הלחימה.

 

לדבריה, "הממוצע של רמת הסוכר בתקופה שלפני המלחמה היה גבוה באופן משמעותי: 176 מ"ג לדציליטר בהשוואה ל-169 מ"ג לדציליטר לפני המלחמה. המסקנה היא כי סטרס אקוטי וחד כמו במצב של לחימה, קשור בעלייה משמעותית ברמת הסוכר של המאושפזים המבוגרים". לדברי ד"ר וינשטין, הסוכרת היא פונקציה של נטייה גנטית וגורם סביבתי, נרכש. "הגורם הגנטי הוא נתון קיים, אך השמנה, אכילה לא נכונה, מתח, אירוע חד ופתאומי המלווה באיום על החיים, וגם מתח מתמשך וכרוני - כל אלו עלולים להוות גורם סביבתי נרכש. גם מתח נפשי וגם מתח גופני, שניהם כאחד עלולים להוות גורם להתפתחות סוכרת למי שיש לו נטייה גנטית לכך".

 

ד"ר וינשטין ביקש להדגיש: "המתח, הסטרס, הלחץ של החברה שבה אנו חיים כיום, הוא בעיניי אחד הגורמים המרכזיים שבעטיים מחלת הסוכרת הפכה למגפה. אנחנו חיים בחברה שמייצרת מתח כל הזמן, וראוי היה שמי שיש לו נטייה גנטית ללקות בסוכרת יחיה חיים שלווים וישתדל להימנע מעבודה שכרוכה במתחים. מרבית המטופלים שמגיעים אלי מציינים שהם נתונים למתח, ואני מסביר להם שמעבר לטיפול הרפואי שאציע להם, כיום ישנם אמצעים להפוגה ולהפחתה של המתח, כמו שיטת נשימה, טיפול פסיכולוגי, טיפול בהיפנוזה או מדיטציה".

א.ח. - אזור חופשי - פייסבוקדלג על א.ח. - אזור חופשי - פייסבוק
עבור לתוכן העמוד