חיפושדלג על חיפוש
חדשותדלג על חדשות

חדשות

המשך עצור

1 מ-6: 'וולפסון' למען העלאת המודעות לשבץ המוחי

1 מ-6: 'וולפסון' למען העלאת המודעות לשבץ המוחי (הגדל)

בין התאריכים 27-28 באוקטובר התקיימו בלובי המרכז הרפואי מספר פעילויות, בשיתוף העמותה, שפועלת למען נפגעי אירוע מוחי. בין היתר, הוצגה תערוכה שמלמדת על סימנים מוקדמים לזיהוי שבץ, מתנדבים בדקו אם המבקרים לוקים בגורם סיכון לשבץ וחולקו דפי מידע בנושא.

 

עמותת 'נאמן - נפגעי אירוע מוחי' והמרכז הרפואי 'וולפסון' קיימו בתחילת השבוע קמפיין מיוחד להגברת המודעות לשבץ המוחי. הקמפיין התקיים בלובי הכניסה למרכז הרפואי בין התאריכים 27-28 באוקטובר (ימים א' ו-ב'), לקראת יום המודעות לשבץ המוחי אשר צוין ברחבי העולם ב-29 בחודש.

 

הקמפיין כלל תערוכה של מראות אשר מטרתם להמחיש לקהל את עיוות הפנים של אנשים שלקו בשבץ מוחי, כאחד מסימני האזהרה המוקדמים לשבץ המוח, וחשוב מכך, הוא כלל עמדות של מתנדבים, אשר ביצעו בדיקות ואבחון למבקרים, במטרה לאתר אנשים אשר לוקים מגורמי סיכון לשבץ המוחי. מי שנמצאו כלוקים באחד מגורמי הסיכון, קיבלו המלצה לעבור בדיקה לאבחון פרפור פרוזדורים, במטרה להתאים להם טיפול למניעת שבץ באמצעות טיפול בנוגדי קרישה.

 

לצד הבדיקות, חולקו לציבור המבקרים דפים הכוללים מידע על הסימנים הראשונים של שבץ מוחי: קשיים בהרמת הזרועות, עיוות הפנים, קושי בדיבור, במטרה להגביר את המודעות לצורך לפינוי מהיר לבית החולים. מי שנרתם למטרה ותמונתו התנוססה על גבי דפי המידע הוא ח"כ אילן גילאון (מרצ), העומד בראש השדולה לשוויון בבריאות.

 

פרופ' יאיר למפל, מנהל המחלקה לנוירולוגיה במרכז הרפואי 'וולפסון': "גורמי הסיכון העיקריים לשבץ המוחי הנם לחץ דם גבוה, רמת שומנים גבוהה, סוכרת, עודף משקל, פרפור פרוזדורים, עישון ומרכיב גנטי, ולכן, הציבור חייב להיות מודע אליהם ולהשקיע מאמץ באיתור ומניעה".

 

"השבץ המוחי היה מקובל תמיד כמחלה של הגיל המבוגר מאוד. אך כיום אנו יודעים כי יותר ויותר צעירים לוקים בשבץ המוחי", הסביר פרופ' למפל, אולם הדגיש כי "מאידך, קיימים כיום כלים בידינו להתמודד עם השבץ המוחי, עם השלבים החריפים שלו, ובעיקר בשעות הראשונות, אך קיימת אופטימיות גם לגבי ההתמודדות בשלבים מאוחרים יותר ובחלק השיקומי של המחלה. לצורך כך, יש חובה להגיע מיד עם הופעת השבץ לבית החולים כדי לאפשר התמודדות רפואית מיטבית".

 

ד"ר יצחק ברלוביץ, מנהל המרכז הרפואי 'וולפסון', הוסיף: "השבץ המוחי מהווה גורם שלישי לסיבת המוות בישראל, אחרי סרטן ואוטם שריר הלב, והוא מהווה בנוסף גורם מספר אחת לנכות ופגיעה כלכלית, בחולה ובמשפחתו. מדיניות פעילה של מערכת הבריאות, באמצעות מניעה, טיפול מוקדם והגדלת ההשקעה בתשתיות בתי החולים, עשויה לצמצם באופן משמעותי את שעור הנפגעים, הן מבחינת התמותה והן מבחינת הנכות. אנו רואים בקמפיין זה, אשר נערך בלובי המרכז הרפואי, תרומה חשובה להגברת המאמץ הלאומי בנושא זה".

 

לדברי פנינה רוזנצוייג, מנכ"ל עמותת 'נאמן', "1 מכל 6 אנשים יפגע משבץ מוחי במהלך חייו. רק 5% מהם יגיעו לבית החולים בזמן שעוד ניתן לטפל ולהפחית את הפגיעה בהם. 20% מהנפגעים ימותו בשנה הראשונה לאחר השבץ. 33% מהם יהיו מתחת לגיל 70 בעת השבץ. רבים מאלו שישרדו את השבץ המוחי יסבלו מנכות ומוגבלות בדרגות שונות ולרוב לא יצליחו לחזור למעגל החיים קודם לשבץ, כך שמרביתם יהפכו לנטל על משפחתם והסובבים אותם".

 

עמותת 'נאמן, נפגעי אירוע מוחי' הינה עמותת חולים אשר שמה לה למטרה להילחם בשבץ המוחי על ידי מניעתו והפחתת נזקיו לנפגעי השבץ, בני משפחותיהם והחברה הישראלית ככלל.

א.ח. - אזור חופשי - פייסבוקדלג על א.ח. - אזור חופשי - פייסבוק
עבור לתוכן העמוד