וובינר LIVE - בנושא שימור פוריות
הצטרפו לפרופסור יוסי מזרחי, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון לוובינר בנושא שימור פוריות.19/11/2024 19:00
רופאי אף, אוזן וגרון ומנהל המיון התארחו בערב בריאות
רופאי 'וולפסון' קיימו פאנל בנושא מחלות חורף. מנהל המיון, ד"ר שריסט: "השבוע קיימנו קורס טריאז' ראשון - בכל משמרת תהיה אחות שתעסוק בהבנת דחיפות הטיפול ובהפניה הנכונה". ד"ר אורון הזהיר: "החורף הוא חגיגה לחידקים, יש להקפיד על אוורור קבוע", וקרא "לזרוק את מקלוני האוזניים".
ערב שכולו בריאות. ביום שלישי (21/01) התקיים פאנל של רופאים מומחים מהמרכז הרפואי 'וולפסון' בנושא "התמודדות עם מחלות החורף", בהנחיית העיתונאי, איתן דנציג. חברי הפאנל היו מנהל חדר המיון החדש, ד"ר משה שריסט; מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון, ד"ר יהודה רוט; והרופאים המומחים מהמחלקה - ד"ר יהב אורון, ד"ר שרון תמיר וד"ר עופר גליק.
תחילה הציגו עצמם הרופאים ושוחחו עם המנחה אודות מחלות החורף השונות, תוצריהן - שיעול, נזלת וצרידות, בין היתר - והאופן שבו מתמודדים הרופאים והמרכז הרפואי עם הטיפול בכמויות גדולות של אנשים ובעומסים שנוצרים בתקופה זו של השנה. ראשון לדבר היה ד"ר שריסט. "אני אפתיע, אבל מרגע פתיחת התיק ועד שחרור החולה מהמיון הפנימי - הזמן הממוצע הוא 4 שעות", פתח והוסיף כי "הבעיה היא שלעתים ההמתנה מגיעה ל-8-10 עד שעות ומכך אנחנו מנסים להימנע".
לצורך כך, יש בכוונתו לשנות את שיטת הטיפול. "השבוע קיימנו קורס טריאז' ראשון", חשף והסביר כי "המטרה היא שלאחות יהיו מדדים קבועים להחליט מי נמצא בדחיפות 0 ויש להעבירו לחדר הלם, מי בדחיפות 1 ויכול להמתין כחצי שעה וכן הלאה. כך יש אחות שעוסקת רק בהבחת דחיפות הטיפול ובהפנייה הנכונה להמשך".
לאחר מכן התמקדה השיחה בהסברים של רופאי מחלקת אף, אוזן וגרון בנוגע למחלות השונות ולתוצריהן , והם גם השיבו לשאלות בנוגע ל דרכים בהן ניתן להקטין את הסיכוי לחלות . נזלת היא אחת מהתופעות המציקות ביותר במהלך החורף, ועל כן - טיפות אף הפכו פופולאריות. לדברי ד"ר רוט, זהו פיתרון זמני ביותר. " הטיפות מכווצות כלי דם בחלל האף ובשימוש של כמה ימים זה יכול לגרום לנזק. אם הבעיה ממושכת יש פתרונות אחרים, תרסיסי מי מלח או תרסיסים עם סטרואידים". ד"ר רוט גם התייחס לתופעת "הילד זב החוטם" ואמר כי היגיינה גרועה עשויה להיות הסיבה. זיהום של האף יכול לגרום לנזלת כרונית, והפיתרון - נטילת ידיים ושטיפה של האף, וכמובן - ללמד את הילדים לקנח את האף".
ד"ר אורון המליץ גם כן להקפיד על ההיגיינה, כאמצעי מניעה מרכזי. "החורף הוא חגיגה לחידקים - צריך אוורור קבוע, לרחוץ ידיים ו תזונה נכונה ומסודרת". כמו כן, נשאל לגבי שימוש במקלונים לניקוי האוזניים והיה נחרץ - כמו חבריו לפאנל - בתשובתו: "לא לנקות אוזניים עם הקיסמים, זה רק יגרד יותר. תזרקו את מקלוני האוזניים!"
בהמשך, ד"ר גליק התייחס למחלות הסינוסים: "סינוסיטיס הוא כאב שנוצר מגירוי במ ערות האף . הכאב המתגבר כשמטים ראש לפנים הוא אכן סממן למחלה. הטיפול התסמיני הראשוני - טיפות אף או שטיפת אף - יפתרו את רוב הבעיות, ואם אחרי 5 ימים לא חל שיפור - מתחילים לחשוב על טיפול אנטיביוטי. אם התופעה נמשכת מעבר ל-12 שבועות, הרי שמדובר במחלת סינוסים כרונית".
ד"ר תמיר נשאלה לגבי תופעת לוואי נוספת של החורף ומחלותיו השונות - הצרידות. "המיתרים הם שריר. כשמדברים או צועקים - המיתרים כואבים. אם הצרידות נמשכ ת מעל לשבועיים, יש טעם להגיע לרופא ולראות מה הסיבה", היא הסבירה.