כנס הריון ולידה 1.11.24
מזמינים אתכן לכנס הריון ולידה שיתקיים ב 1.11.24 בסינמה סיטי ראשון לציון. בואי לשמוע את כל המידע שהכי מסקרן אותך, לשאול את כל השאלות שאת רוצה בנוגע להריון והלידה ולקבל את התשובות הכי מקצועיות!17/09/2024 08:00
נוגעים ב"פסגה" ב'וולפסון': טקס מסיימי ביה"ס לסיעוד, בשיתוף עם חיל הים
ביום שני, (19 באוקטובר) התקיים במרכז הרפואי 'וולפסון' טקס סיום של המחזור הראשון של מסלול "פסגה" החדשני של חיל הרפואה בצה"ל.
הטקס התקיים בבית הספר לסיעוד ע"ש וולפסון, במעמד קצין הרפואה הראשי,תא"ל ד"ר דודו דגן, האחות הראשית הארצית במשרד הבריאות, ד"ר שושי ריב"א, מנהל המרכז הרפואי 'וולפסון', ד"ר יצחק ברלוביץ', מנהלת הסיעוד ב'וולפסון', לידיה ריחני,ומנהלת בית הספר לסיעוד ע"ש וולפסון, ד"ר שרה ניסים.
מסלול "פסגה" הינו מסלול לימודים אקדמאי חדיש אשר יצא לדרך לראשונה לפני כ-3 שנים ובמהלכו עוברים הסטודנטים לימודי סיעוד ומוכשרים להיות אחים ואחיות צבאיים בצה"ל.
הלימודים במסלול עתודה זה מתקיימים באוניברסיטת תל אביב בשיתוף עם בית הספר לאחיות של המרכז הרפואי 'וולפסון'.
הפרויקט הוקם והובל על-ידי קצינת הסיעוד הראשית בצה"ל,סא"ל רחלי מיזן, במטרה לענות על פער ומחסור חמור באחים ואחיות בצבא ובמדינת ישראל.הבאתם של אחים ואחיות אלו לשירות צבאי בצה"ל מביא עמו שיפור משמעותי למדינה.
אל המסלול מגיעים סטודנטים מבריקים ואיכותיים שנבחרו בקפידה ועתה הגיעו לקו הסיום סטודנטים מצטיינים, בין היתר סטודנטים דרוזים ובדואים שהתנדבו לשירות, ושני מצטיינת דיקן באוניברסיטת תל אביב.
ד"ר יצחק ברלוביץ, מנהל המרכז הרפואי 'וולפסון':
"המרכז הרפואי וולפסון גאה כי צה"ל בחר בביה"ס לסיעוד שלנו כמקום להכשרה של אחים ואחיות של חיל הרפואה.
הקשר עם צה"ל חשוב לנו, וכן חשובה לנו התרומה לשירות הרפואי והסיעודי למען חיילי צה"ל".
תא"ל ד"ר דודו דגן, קצין הרפואה הראשי:
"למקצוע האחות תפקיד מרכזי בטיפול במשרתים בצה"ל. אני סבור שהעמקת שילוב עתודאי מסלול "פסגה" בסיעוד במערכי הרפואה השונים, מהווה בשורה אמיתית לזמינות השירותים ואיכותם, כחלק מתפישת קידום הטיפול הרפואי בצה"ל".
ד"ר שושי ריב"א, האחות הראשית הארצית של משרד הבריאות:
"מסלול אחיות חילות הוקם על ידי בשנות השמונים, כחלופה למסלול האקדמי אשר נפתח באוניברסיטת תל אביב.
מהות החלופה הייתה לקבץ קבוצה מצטיינת של חיילות אשר תוכל בזמן מקוצר ובלימודיים אינטנסיביים לעמוד בהשיגם של כל קבוצת בוגרים אקדמאיים.
הקמת ההליך לוותה בהתנגדות רבות בעיקר מיצם של אנשי האקדמיה אשר ראו בכך קבוצה מתחרה להליך האקדמיזציה.
יחד עם זאת, ההישגיים הגבוהים של הבוגרות לרבות הביקוש הרב שהיה להן בקרב מעסיקים פוטנציאלים העלה את יוקרתם ומיקומם בשדרת המנהיגות וההובלה של מקצוע הסיעוד כך שברור היה כי צירופם למערך האקדמי הוא הכרחי.
היום נסגר מעגל חשוב בו קבוצה נבחרת של סטודנטים לסיעוד מקבלת למעשה את ההכרה של כל המוסדות החשובים :משרד הבריאות ,חיל רפואה, והאקדמיה".