וובינר LIVE - בנושא שימור פוריות
הצטרפו לפרופסור יוסי מזרחי, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון לוובינר בנושא שימור פוריות.19/11/2024 19:00
כנס תמיכה בחולי פרקינסון ובני משפחותיהם.
מעל עשרה מיליון אנשים ברחבי העולם, בהם כ- 20,000 ישראלים, סובלים ממחלת פרקינסון, מרביתם הנם גברים.
מחיר ההתמודדות עם מחלה קשה זו בא לידי ביטוי - לא רק בתחום הטיפול התרופתי והאישי - אלה גם בירידה החדה ביכולת התפקוד ובכשירות לעבוד. מחלת הפרקינסון מוגדרת כמחלה ניוונית של המוח. הסימפטומים הראשונים שלה מופיעים אצל רוב המטופלים אחרי גיל 50, ומשלב זה אנשים אלה ומשפחותיהם מתמודדים עם תופעות הולכות ומחמירות של המחלה, הן בהיבט הפיזי והן בהיבט הרגשי. אנשים הסובלים מתסמינים של המחלה זקוקים למסגרת טיפולית רפואית קבועה ותמיכה קבועה במסגרת הבית והמשפחה. קיימת חשיבות רבה למעטפת הסיוע הרפואית-קהילתית-משפחתית עבור החולים במחלה זו, ועל כן ד"ר אנקה הרשקוביץ, מנהלת המרפאה להפרעות תנועה ורופאה נוירולוגית בכירה ב'וולפסון', יזמה כנס בנושא, בשיתוף פעולה עם ריקי נבון, מנכ"לית עמותת הפרקינסון בישראל.
ד"ר הרשקוביץ מסבירה מהם גורמים הסיכון למחלת הפרקינסון. לדבריה, "על אף מאתיים שנים של מחקר, עדיין הסיבות אינן ברורות לחלוטין.
קרוב לוודאי מדובר על שילוב של גנטיקה וסביבה, חשיפה לחומרים רעילים וגיל מבוגר". עוד, לדבריה, נוכחות המחלה במשפחה הקרובה מעלה את הסיכון.
ניוון תאים מוחיים המפרישים דופמין בגזע המוח נחשב גורם המרכזי של הביטויים הקליניים הכוללים הפרעות בתנועה ותפקוד כללי גופני ואם הזמן גם מנטאלי. האבחון הקליני במחלה מתבצע על תסמינים של איטיות , רעד ונוקשות באופן בסיסי ורצוי על ידי נוירולוג מתמחה בתחם הפרעות תנועה, כאשר יש תמיד צורך בשלילת מחלות אחרות שההופעה שלהן יכולה להיות דומה מאוד.
כנס התמיכה בחולי פרקינסון יתקיים בתאריך 24 במרס (יום שישי) בין השעות 9.30-13.00 באודיטוריום הגדול שבמרכז הרפואי 'וולפסון' (קומה ק"ע / F במעליות) ובמסגרתו יינתנו הרצאות וחומרי הסברה למתמודדים עם המחלה ומשפחותיהם.
( לחצו על ההזמנה לגדלה ) :
הרישום לכנס ללא עלות, אך מספר המקומות מוגבל.
יש להירשם מראש: בלה 052-8821348.
בין ההרצאות בכנס:
דיוקן קהילת המטפלים בחולה הכרוני - ד"ר אנקה הרשקוביץ, מנהלת מרפאת הפרעות תנועה ב'וולפסון'.
שילוב בין טיפולים תרופתיים מתקדמים לבין מסגרת תומכת - ד"ר אנקה הרשקוביץ.
הבית כמרחב טיפולי – עידן שפירא; עובד סוציאלי וגרנטולוג, גילה שובל; אחות מלווה.
חברים לרפואה / וועדות חריגים – שירה כלפון, עמותת 'חברים לרפואה'.
"אם אין לך דקה – אין לך חיים" / החוק הבסיסי בנתינה – אסף חליף, מאמן סינרגטי בשיטת אימון פסיכו-פיזיולוגי.
סיפורם האישי של חולי פרקינסון ובני משפחותיהם.