חיפושדלג על חיפוש

תזונה ומחלות הלב

מאת יפה כהן
דיאטנית קלינית,
שירות תזונה ודיאטה

לתזונה בריאה השפעה מרכזית על מניעת תחלואת הלב. דיאטה ים תיכונית האופיינית ליושבי אגן הים התיכון (כרתים, איטליה ויוון) נמצאה מגינה מפני טרשת העורקים. ככל שמתמידים בה, כך קטן הסיכון למחלת לב ולתמותה. הדיאטה הים תיכונית עשירה בפירות וירקות טריים, בדגנים מלאים, בקטניות ובזרעים ואגוזים. מקור השומן העיקרי בדיאטה הים תיכונית הוא שמן זית, ומקורות החלבון הם דגים, גבינה, יוגורט, עוף וביצים.

בכתבה זו נפרט את מרכיבי המזון העיקריים המשפיעים על בריאות הלב.

השומן במזון
סוג השומן אותו אנו צורכים מכריע במניעת מחלות לב. יש להבדיל בין סוגי השומנים השונים במזון.

  • כולסטרול – מקור הכולסטרול במזון הוא רק מן החי: בשרים, ביצים ומוצרי חלב. כמות הכולסטרול היומית המומלצת היא עד 300 מיליגרם. על כן יש להמנע ממזונות עם תכולת כולסטרול גבוהה כמו: ביצים, חמאה, מוצרי חלב שמנים, בשרים שמנים ובעיקר איברים פנימיים כמו כבד, לבבות וטחול. יש להעדיף מזונות דלים בכולסטרול כמו דגים, עוף ומוצרי חלב דלי שומן. יש לציין שבחלמון של ביצה אחת יש את כל כמות הכולסטרול המומלצת ליום. על כן הכמות המומלצת היא 2-3 ביצים לשבוע, כולל ביצים בבישול ובאפייה.
  • שומן רווי– קשור להעלאת רמת הכולסטרול בדם, ובמיוחד עליית  ה-LDL(הכולסטרול "הרע"). השומן הרווי מוצק ברובו בטמפרטורת החדר, ומקורו בעיקר במזונות מן החי כמו חמאה, מוצרי חלב שמנים, שומן עוף ובשר, בשר כבש, נקניקים, נקניקיות, חלמון ביצה, וכן מספר שמנים צמחיים כמו שמן קוקוס ושמן דקלים.
    קיים תהליך תעשייתי להפיכת שומן צמחי לשומן רווי. כך מייצרים מרגרינה. תהליך זה גורם ליצירת חומצות שומן מסוג טראנס המזיקות לבריאות הלב. על כן יש להמנע משימוש במרגרינה וממזונות המכילים מרגרינה כמו בורקס, מלווח, וופלים, עוגות מבצק פריך, חטיפים שונים וכו'. לא מספיק שהכתובת "אינו מכיל כולסטרול" מתנוססת על גבי האריזה. יש לבדוק ברשימת המרכיבים על גבי האריזה של המוצר המוכן האם אינו מכיל "שומן מוקשה מן הצומח" וחומצות שומן מסוג טראנס.
  • שומן חד בלתי רווי – שומן זה (בעיקר חומצות שומן מסוג אומגה 9 ) יכול להוריד את רמות הכולסטרול בדם ולכן רצוי להעלות את כמותו בתפריט. שומן חד בלתי רווי נמצא בעיקר בשמן זית, זיתים, שמן קנולה, אבוקדו, טחינה, שקדים ובוטנים.
  • שומן רב בלתי רווי -  מורכב משתי קבוצות עיקריות: חומצות שומן מסוג אומגה 3 וחומצות מסוג אומגה 6. מדובר בחומצות שומן החיוניות והכרחיות לגוף. מקורות עיקריים לאומגה 6: שמן תירס, שמן סויה, שמן חמניות, שמן חריע, שמן שומשום וגרעינים. אך בניגוד לחומצות שומן מסוג אומגה 6, לחומצות שומן מסוג אומגה 3 יש תפקיד חשוב במניעת התפתחות טרשת העורקים ובהפחתת מחלות לב ויתר לחץ דם. השפעה מוכחת שלהן היא ירידה ברמות הטריגליצרידים בדם. המקור העיקרי לאומגה 3 הוא דגי ים מהים הצפוני כגון: סלמון, מקרל, סול, בקלה, הליבוט, טונה וסרדינים. מקורות נוספים לאומגה שלוש הם זרעי פישתן ואגוזי מלך. לכן רצוי לצרוך בין 5 ל-7 יחידות אגוזי מלך כתחליף לשומן אחר. 

כדי לסכם וליישם את נושא השומן במזון, ראשית יש לזכור ששומן, גם אם הוא שייך לקבוצת השומנים הבריאים, הוא עדיין משמין. ההמלצה הראשונה להורדת כולסטרול בדם היא לרדת במשקל (למי שיש עודף, כמובן). לכן לא צריך להסתער על האבוקדו, האגוזים והדגים, אלא לאכול מהם בכמויות קטנות בתפריט היומי במקום אכילת שומנים רוויים. 

סיבים תזונתיים
הסיבים התזונתיים מסייעים בהורדת הכולסטרול בדם והסיכון למחלות לב. מזונות עשירים בסיבים תזונתיים: קטניות (גרגרי חומוס, שעועית יבשה, אפונה יבשה, עדשים, פול), שיבולת שועל (קוואקר), חיטה מלאה, אורז מלא, בורגול, כוסמת ומוצרי קמח מלא כמו לחם חי, פירות וירקות.

ירקות ופירות
מלבד תכולת הסיבים שבהם, ירקות ופירות מכילים גם ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים ומגנים מפני מחלות לב. מומלץ לצרוך לפחות 5 מנות פרי או ירק במגוון צבעים. יש להעדיף ירקות על פני פירות, כי הם מכילים פחות סוכר וקלוריות.

אלכוהול
ההמלצה היא להגביל בכמות האלכוהול הנצרכת ביום. לנשים מומלץ לשתות עד משקה אלכוהולי אחד ביום. לגברים מומלץ עד שני משקאות. הכוונה במשקה אלכוהולי אחד היא למשקה שאינו מכיל יותר מ- 15 מ"ל אלכוהול נקי. דוגמאות למשקה אלכוהולי אחד: 360 מ"ל בירה או 120 מ"ל של יין. בין המשקאות האלכוהולים המומלץ ביותר הוא יין אדום שמכיל גם נוגדי חמצון שמגנים מפני מחלות לב.

תה ירוק
תה ירוק מכיל נוגדי חימצון שעוזרים להפחית את הסיכון למחלות לב. לכן מומלצת שתייה יומית של תה ירוק. מאחר שתה ירוק מכיל קפאין, יש לצרוך בהגבלה.

שום: מכיל אליצין – רכיב שמוריד את רמות הכולסטרול בדם ואת הסיכון לחלות במחלת לב.

מלח: מומלץ להפחית את צריכת המלח ל- 6 גרם מלח ביום, שזה שווה ערך לכפית מלח אחת  
(2400 מ"ג נתרן).  

משקל גוף
משקל גוף תקין מחושב ע"י אינדקס מסת הגוף (BMI). כדי לחשב את ה- BMI שלך, עלייך לחלק את משקלך בגובה (במטרים) ואת התוצאה שוב לחלק בגובה (במטרים). BMIתקין נע בין 20-25. BMI בין 25-30 הינו עודף משקל. השמנה מוגדרת כ- BMIמעל 30. אנשים עם עודף משקל חשוב להפחית במשקל ע"י דיאטה מתונה תוך מעקב ארוך טווח של דיאטנית ורופא. גם לירידה של 5-10% מהמשקל יש השלכות בריאותיות חיוביות. חשוב לציין שההשמנה המרוכזת בעיקר באזור הבטן, המכונה "השמנת תפוח" (אופיינית לגברים), קשורה בסיכון גבוה יותר למחלות לב מאשר השמנה המרוכזת באזור הירכיים שנקראת "השמנת אגס" (אופיינית לנשים). כדי להגיע  ולשמור על משקל גוף תקין יש לשלב דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית. המלצה כללית היא הליכה של לפחות חצי שעה ברוב ימות השבוע. יש להוועץ עם הרופא המטפל לגבי סוג הפעילות המותרת. 

סיכום ההמלצות:

  • להגיע למשקל גוף תקין.
  • להקפיד על צריכת פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות מידי יום.
  • להפחית בצריכת בשר שמן. יש להעדיף, עוף בלי העור, הודו, בשר בקר רזה ובעיקר דגי ים.
  • לכלול בתפריט שומנים חד בלתי רוויים המצויים בשמן זית, שמן קנולה, אבוקדו ושקדים במקום שומן רווי המצוי בעיקר בשומן מן החי ובשומן צמחי מוקשה (מרגרינה). ניתן להשתמש בממרחים העשויים משמן זית או קנולה.
  • להעדיף בישול, אפייה וצלייה בגריל על פני טיגון.
  • לצרוך מוצרי חלב עד 5% שומן.
  • להמעיט בצריכת מלח (נתרן).
  • פעילות גופנית חשובה ביותר לבריאות הלב, אך יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי סוג ומידת המאמץ המותרים. 

ותמיד לזכור: שינויים קטנים בתזונה – צעד גדול לבריאות! 

בר ימיןדלג על בר ימין
חדשותדלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
  • שלום רב, נשמח אם תוכל/י לקחת חלק במחקר העוסק בהתנהגויות בתקופת הקורונה ע"י מילוי שאלון קצר. במידה והינך מסכים/ה אנא לחץ/י כאן

  • ביה"ח וולפסון מעניק שירות של עמדת השאלה לכיסאות גלגלים בכניסה לחדר המיון

  • בוט הקורונה של וולפסון

    בוולפסון ערוכים לטיפול בקורונה, בוט הבריאות של מיקרוסופט יסייע למענה ראשוני ולבדיקה מהירה של סימפטומים לקורונה. מוזמנים לנסות

  • תפילת שחרית מתקיימת מידי בוקר בשעה 7:30

    תפילות מתקיימות מידי יום בבית הכנסת של המרכז הרפואי: 7:30 - תפילת שחרית (מתחילים ב 'הודו'). תפילת מנחה: 13:20

  • ד"ר רפאל לוטן מונה למרצה קליני בכיר באונ' תל אביב

    ברכות חמות לד"ר רפאל לוטן שלנו, מנהל מחלקת האורתופדיה במרכז רפואי וולפסון, על מינויו למרצה קליני בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב.

  • ניתוח אורתופדי ראשון מסוגו באמצעות טכנולוגיה חדשנית אצלנו בוולפסון.

    פרופ' דרור לקשטיין, מומחה בכירורגיה אורתופדית ממרכז רפואי וולפסון, התראיין לתכנית הרדיו לגדעון רייכר ברדיו 103FM והסביר על הניתוח החדשני להחלפת ברכיים ומפרקים שמתבצע אצלנו בעבור טופס 17 רגיל לטובת הציבור.

  • דרושות אחיות לביה"ח החדש לילדים

    לקראת הפתיחה המתקרבת של בית חולים החדש לילדים, מהמתקדמים בארץ, הנבנה בסטנדרטים הגבוהים והחדשניים ביותר,היחידה לטיפול נמרץ ילדים גדלה. היכנסו!

  • 'וולפסון': סיוע מיוחד למטופלים בהתמודדות מול ביטוח לאומי

    "מחלקה ראשונה" – כך נקרא פרויקט ראשון וייחודי מסוגו שמונהג החל מהשבוע במרכז הרפואי וולפסון בחולון ועיקרו: סיוע חינם למאושפזים בהגשת תביעות לקיצבאות נכות מהמוסד לביטוח לאומי.

  • ד"ר אלעד ברבר זכה בפרס "המחקר המצטיין" בכנס של האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה

    ד"ר אלעד ברבר, מתמחה באגף נשים ויולדות אצלנו, זכה השבוע, ביום שלישי, בפרס "המחקר המצטיין" בכנס של האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה על עבודתו בנושא ״גורמים המנבאים לידה מוקדמת בהריונות עם צוואר מקוצר". ברכות חמות לד״ר ברבר על ההישג המרשים. בהזדמנות זו נאחל לו לימודים קלים לבחינת שלב א’ אליה ניגש בקרוב...

  • מנהלת וולפסון, ד"ר ענת אנגל: "לא רק שנישאר עצמאיים, נהפוך לבית חולים מוביל"

    אנגל בנתה קריירה מטאורית ועשירה עד שמונתה לאחרונה למנהלת החדשה של בית החולים וולפסון. בראיון ראשון ובלעדי לכלכליסט, מציגה תפיסה ניהולית מגובשת, מתווה אסטרטגיה שתוציא את בית החולים מהגירעונות

  • זוג הרופאים מ'וולפסון' טיפלו במשך שנה ב-1,500 איש במדינת פלאו

    ד"ר יהודית שור, רופאת עיניים, ובעלה ד"ר לואיס שור, כירורג אורתופדי, ארזו את ילדיהם ויצאו לשנת שליחות מטעם המדינה באי פלאו באוקיינוס השקט. במהלך השנה הזו הם טיפלו ב-1,500 חולים ואפילו הצילו את רגלו של השחיין הלאומי של פלאו שאמור לייצג את המדינה הקטנה באולימפיאדה הבאה. עכשיו כשהם חזרה בישראל הם אומרים: "נשמור על קשר ונמשיך לסייע מרחוק"

  • חדרי ניתוח לב וזכוכיות צבעוניות: כך ייראה בית החולים לילדים בוולפסון

    בימים אלה מוקם בניין הילדים החדש במרכז הרפואי וולפסון. בווולפסון מתכוונים גם להקים אזור אשפוז ממוגן לשעת חירום לכל המאושפזים בבניין הילדים.

  • סיוע מיוחד למטופלים בהתמודדות מול ביטוח לאומי

    במרכז מיוחד שנחנך השבוע בשם "מחלקה ראשונה" מסייעים למטופלים בתביעות של קיצבאות נכות, בתיאום ובמיצוי זכויות מול משרדי הבריאות והביטוח הלאומי. במסגרתו: סיוע חינם למאושפזים בהגשת תביעות לקיצבאות נכות מהמוסד לביטוח לאומי. ידוע כי האזרח הפשוט מתקשה בדרך כלל בטיפול בבעיותיו מול הביטוח הלאומי, משרד הבריאות וגורמי סיוע אחרים של המדינה במידת הצורך, והפרויקט למעשה מסייע ככל הניתן בתחום זה ובחינם. לפרטים:03-5028937

  • דלקת בדרכי השתן בילדים ובתינוקות

    מנהלת מרפאת נפרולוגית ילדים בוולפסון, ד"ר מיטל קידר, במדריך מקיף על דלקת בדרכי השתן אצל תינוקות וילדים. על מניעה, אבחון ודרכי טיפול על מנת להפחית את הסיכון לנזק כלייתי קבוע.

  • פרס האו"ם הוענק ל"הצל לבו של ילד"

    עמותת "הצל לבו של ילד", מהמרכז הרפואי וולפסון, הצילה את חייהם של למעלה מ-4,700 ילדים מ-57 מדינות .

  • בואו להתנדב ביחידת "סגולה"!

    יחידת "סגולה" במרכז הרפואי 'וולפסון' עוסקת במיצוי זכויות למאושפזים מעל גיל הפנסיה ע"י מערך מתנדבים. אנו מזמינם אתכם לבוא ולהתנדב. לפרטים נוספים ולהתנדבות ניתן לפנות בטלפון: 035028050 או בדוא"ל:itayst@wmc.gov.il

  • דרושים מתנדבים לניסוי רפואי בתחום האונקלוגיה

    כל הפרטים כאן! לפרטים והרשמה יש ליצור קשר בטלפון: 03-5028813

  • *קול קורא לתערוכה "אמנות וריח"* מחלקת א.א.ג. במרכז הרפואי וולפסון בחולון עוסקת בחוש הריח, בהיבטים הרפואיים, המחקריים והתרבותיים.

    אמנים בתחום האמנות הפלסטית החזותית מוזמנים להציע עבודות המשתמשות במדיום הריח, במישרין או בעקיפין. מדובר בתחום חדש. מטרת היוזמה לפתוח בדיון, להציג רעיונות ולקדם פעילויות רב-תחומיות. מועד התערוכה ומיקומה יקבעו בהתאם להצעות שיתקבלו. מועד אחרון להגשה 31.7.19. נא לשלוח לפרופ' יהודה רוט orl@wmc.gov.il

  • ד"ר מרדכי שמעונוב, מנהל המחלקה כירורגיה א' ,מסביר מהו ניתוח בריאטרי, תנאי סף אליו ודרכי החלמה.

    "לא מדובר בפתרון קסם. המטופל יתקבל לניתוח שכזה רק לאחר שניסה להתמודד עם משקלו בכל הדרכים המקובלות"

  • קמפיין 'וולפסון' נגד אלימות סוקר במספר אמצעי תקשורת.

    הצוותים הרפואיים והסיעודיים בבתי החולים שיתפו ברשתות החברתיות צילומי מחאה והזדהות

  • מחקר במחלקת ריאות בוולפסון: טיפול ייעודי לחולי COPD מביא לצמצום שיעור האשפוזים החוזרים

    ניתן לצמצם באופן דרסטי את שיעור האשפוזים החוזרים של חולי COPD

  • נס בוולפסון: הרופא הורה לאישה להפיל כי 'התינוק מת', ואז אירע הבלתי ייאמן

    אישה בהריון שהגיעה לבדיקה שגרתית בשבוע ה-29, התבשרה כי עליה לעבור הפלה היות ולולד שברחמה אין דופק ו"ככל הנראה הוא מת".

  • ד"ר אנגל ברשימת 50 המשפיעות של פורבס

    ריאיון עם ד"ר ענת אנגל, מנכ"לית המרכז הרפואי וולפסון, אשר נבחרה השנה להופיע ברשימה.

  • חיסוני ילדים: מה אומר הדוקטור?

    ד"ר דיאנה טשר, מומחית ברפואת ילדים ובמחלות זיהומיות בילדים, בתשובה ל-10 טענות הנגד הנפוצות – גזרו ושמרו!

  • בדיקת דם או מי שפיר: במה לבחור ומתי?

    רגע לפני שאתן מקבלות החלטה במה לבחור, פרופ' יוסי שלו, רופא בכיר ביחידת אולטרסאונד נשים בוולפסון, עושה לכן סדר

  • ד"ר גילה מאירסון, מנהלת מיון ילדים: "יש ילדים והורים שפשוט לא לומדים מטעויות"

    "האופניים החשמליים העלו את רמת הפגיעות אצל ילדים", אומרת ד"ר גילה מאירסון, מנהלת חדר מיון ילדים בבית החולים וולפסון. לדבריה, חודשי הקיץ ותחילתו של החופש הגדול מועדים לפורענות ומביאים איתם גל מקרי חבלה בילדים.

  • ד"ר אנגל מנכ"לית 'וולפסון': ממליצה לטפל בנושא השחיקה של הצוותים הרפואיים ולהוסיף תקנים"

    ד"ר אנגל: "אני ממליצה לטפל בנושא השחיקה של הצוותים הרפואיים ולהוסיף תקנים, כדי למנוע את המצב אליו הגיע הדור הצעיר. בנוסף, צריך ליצור מודל תשלום אחר של קופות החולים לבתי החולים עבור ימי אשפוז של מטופלים".

  • Israeli non-profit Save a Child’s Heart wins UN award

    The humanitarian aid organization first Israeli NGO to win the United Nation’s ‘Population Award’, for its work providing free heart surgeries to children in need all over the world.

  • מתנה לחג: התינוקות הראשונים של תשע"ט

    עשרות תינוקות נולדו בבתי החולים ברחבי הארץ בשעות הראשונות של השנה החדשה. גלי כהן אלון (36) ובעלה טל ילדו, עם תחילת שנת תשע"ט, את התינוקת גפן - בת שלישית במשקל 2,948 ק"ג - אחות לשקד ונוגה בבית החולים וולפסון בחולון

  • פרופ' חוליו וינשטיין, מנהל יחידת הסוכרת מתראיין אצל מנחם הורוביץ בעניין מחקר בנושא שומן

    פרופ' חוליו וינשטיין, מנהל יחידת הסוכרת בבית החולים וולפסון, משוחח על ניסוי בעכברים שנעשה בדנמרק בנושא שומן טוב ורע והשמנה. גנטיקה.

  • כוננות חורף בוולפסון

    חברי הנהלת המרכז הרפואי התכנסו כדי להתחסן נגד שפעת, כחלק מקמפיין לעידד הטיפול.

  • בגלל העישון: המחלה הכרונית שאנו חייבים להיות מודעים אליה

    יום המודעות למחלת הריאות הכרונית, COPD, שיצוין ב21/11 בעולם, הוא הזדמנות לבניית תוכנית ארצית למיגור גורם התמותה הרביעי בהיקפו

  • דרושים מתנדבים בעלי יכולת תקשורת גבוהה, יחסי אנוש

    לפרטים - היכנסו!

  • הטיפול יציל את מי שאלרגי לבוטנים?

    אלרגיה לבוטנים היא תופעה רחבה אשר שכיחה מאוד אצל ילדים. פרופ' אילן דלאל, מנהל אגף הילדים בוולפסון, כתב על כך וייעץ מה לא להסיק ממחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי "ניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין" - ומה - לא לעשות בבית!

  • מאור עיניים

    תינוק בן חודשיים הלוקה במחלה נדירה הגיע למיון של "וולפסון" במצב של עיוורון מוחלט ואז קרה הבלתי יאמן ...

  • מרכז לימוד ע"ש אלי בארי ז"ל יוקם במרכז הרפואי 'וולפסון'

    עמותת הידידים של המרכז הרפואי 'וולפסון', ביחד עם הנהלת בית החולים, ערכה השבוע ערב לזכרו של אלי בארי ז"ל, אשר כיהן כיו"ר עמותת הידידים של המרכז הרפואי וכיו"ר 'אגמון' – גמלאי המוסד למודיעין. אלי בארי ז"ל פעל רבות לקידום המרכז הרפואי מתוך תחושת שליחות, בהתמדה ובנחישות. לזכרו יוקם מרכז לימוד ב'וולפסון'

  • וולפסון נגד האלימות- 45 מאבטחים, לחצני מצוקה ומצלמות

    ניר כץ, קצין ביטחון ראשי בבית החולים, מגלה: "יש הרבה מקרי אלימות מדי יום שהציבור אינו יודע עליהם". "כוח האבטחה בוולפסון מורכב מאנשים שמיומנים לטפל במקרי אלימות במסגרת בית החולים".

  • דרושים מתמחים בהרדמה

    מחלקת ההרדמה ב'וולפסון' מציעה תנאים מיוחדים למתמחים, בדמות מענק מקצוע מיוחד, תקן של משרד הבריאות והשתתפות בתשלום שכר הדירה. לפרטים והגשת מועמדות יש לפנות למחלקה בפקס: 03-5028843, או בדוא"ל: ezri@wolfson.health.gov.il

  • קו תמיכה לילדים חולי קרוהן והורים

    במסגרת המערך לתמיכה בילדים ומתבגרים חולי IBD (מחלות מעי דלקתיות, וביניהן קרוהן), אנו משיקים קו טלפוני לתמיכה וסיוע, אשר יופעל על ידי אמהות בהתנדבות. זמני הפעילות: ימי שני, בין השעות 13:00-16:00, בטלפון: 03-5028487

  • חולקו פרסי "העובד המצטיין" במרכז הרפואי

    בטקס שנערך בפעם ה-6 ברציפות, חולקו פרסים ע"ש פרופ' יחזקאל קישון, מייסדו של מכון הלב ב-'וולפסון'. העובדים המצטיינים שזכו בכבוד: ד"ר חוסיין אבו-ודס, רופא בכיר בחדר המיון; חסן גוטי, סגן רכז אלונקאים; אליונורה קורייב, אחות ממחלקה פנימית ד'; דורה חביביאן, אחות ביחידה לטיפול נמרץ לב; ומורן כוכב, מזכירתה של סגנית מנהלת המרכז הרפואי

  • שיתוף פעולה עם המשרד לאזרחים ותיקים

    בחודש אוקטובר הקרוב יצוין "חודש הקשיש", ולרגל המאורע תוקם "דירה בטוחה לדוגמא" בחצר המרכז הרפואי 'וולפסון'

  • "חודש הקשיש" ב-'וולפסון'!

    החל מיום ג', ה-8 באוקטובר ועד לסיום החודש יתקיימו במרכז הרפואי הרצאות, סדנאות ופעילויות שונות למען בני גיל הזהב, במטרה לשפר את המודעות לסכנות ועזרי בטיחות בהם ניתן להשתמש

  • כנס בנושא מיאלומה

    ביום שלישי הקרוב (15 באוקטובר) בשעה 16:00 יתקיים במרכז הרפואי 'וולפסון' כנס בשיתוף אמ"ן - עמותת חולים במחלת המיאלומה - שיעסוק במחלה, בדרכי טיפול עכשוויים ועתידיים, ובעוד מגוון נושאים. הכניסה חופשית, הקהל הרחב מוזמן

  • MRI בדרך ל"וולפסון"

    משרד הבריאות יעניק למרכז הרפואי 'וולפסון' 3 מיליון שקלים לצורך רכישת מכשיר MRI

  • 'וולפסון' משיק אתר חדש!

    המרכז הרפואי גאה להציג אתר מעודכן, נוח ואסתטי לשימושכם. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על המחלקות והצוותים, לבדוק את זמני הפעילות של המרפאות השונות ולאתר דרכי התקשרות, לצורך התייעצויות או זימון תורים

עבור לתוכן העמוד