מאכלי חג הפסח משמינים? אז זהו שלא
מאכלי החג משמינים? לא בהכרח אם צורכים אותם בכמות קטנה, מקטינים כמויות של שמן וסוכר בבישול, נמנעים מטיגונים, והכי חשוב- מקפידים על פעילות גופנית בימי החג, אין סיבה לחשוש. לגזור ולשמור (או, בשבילכם- לשמור במועדפים). |
|
המיתוס: אכילת ביצים תגרום לעליה בכולסטרול.
המיתוס הזה נוצר משום שחלמון הביצה הוא בין המזונות העשירים בכולסטרול. אפשר לאכול ביצה אחת ביום, לאנשים שאינם סובלים מכולסטרול גבוה.ואם כן סובלים- אפשר לצרוך 3-4 ביצים בשבוע. מעבר לכך, לביצים יתרונות חשובים נוספים: הן מכילות חלבון בעל איכות ביולוגית גבוהה, ובנוסף הן מכילות ויטמין B12.
יין אדום יבש:
המיתוס: אלכוהול אינו בריא לכבד,ועתיר קלוריות.
לפי רוב המחקרים- 30-40 גרם אלכוהול ביום מועילים לבריאות הלב ומפחיתים את הסיכון למחלות, ומעבר לכך הנזקים עולים על התועלת. כוסית יין מכילה 13 גרם אלכוהול (100 סמ"ק) ובין 105-150 קלוריות. לעומת זאת, פחית בירה (330 סמ"ק) מכילה כ- 17 גרם אלכוהול ו-150 קלוריות. וודקה, וויסקי,עראק - כולם מכילים40% אלכוהול וכ-280 קלוריות ל-100 סמ"ק. גרם אלכוהול מכיל 7 קלוריות. ליין יתרונות חשובים נוספים: הוא מכיל נוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים)
שיש בכוחם לסייע במניעת גורמי התמותה המובילים ,כמו סרטן ומחלות לב. נוגדי החימצון נמצאים בקליפת הענבים וגם בנוזל המופק מהענבים עצמם. מחקר ישראלי שנערך באוניברסיטת בן-גוריון העלה שהיין אף מפחית את רמות הסוכר בדם! זאת ועוד, היין מעלה את הכולסטרול הטוב ומסייע במניעת סרטן ואלצהיימר.
ההמלצה:לנשים-כוס יין אדום יבש (150 סמ"ק) ליום, לגברים- 2 כוסות יין אדום יבש ליום
חרוסת:
המיתוס: החרוסת מתוקה ומשמינה. בקיצור, להימנע כשהדודה מעבירה את הצלחת.
החרוסת מכילה אגוזים, שקדים, פירות יבשים ויין אדום- המכילים ברזל, אשלגן, מינרלים, ויטמינים, אנטיאוקסידנטים ואומגה 3 - כולם ללא יוצא מן הכלל תורמים לבריאות. לחולי סוכרת אמנם רצוי להמעיט באכילת החרוסת, משום שהפירות היבשים מכילים סוכר, אך בהחלט אין סיבה לשאר המסובין להימנע.
מצות:
המיתוס: משמינות בטירוף, ובנוסף גם גורמות לעצירות. חטא על פשע.
נכון, כל מצה מכילה 140 קלוריות - כלומר כתחליף ל-2 פרוסות לחם. אבל מי אמר שאי אפשר לאכול מצה קלה? מצה קלה מכיל 80 קלוריות בלבד, כמו פרוסת לחם. אפילו רצוי לצרוך מצה קלה משום שהיא מכילה יותר סיבים תזונתיים ויכולה למנוע עצירות. ועוד טריק קטן: רצוי לשתות כוס מים לפני אכילת מצה. מי שרגיש לגלוטן יכול לאכול פירכיות אורז חום. כל פרכייה מכילה 30 קלוריות.
דגים:
המיתוס: הדגים מסוכנים, בגלל העצמות הקטנות.בנוסף, מרביתם עתירי שומן.
מחקרים רבים הוכיחו כי צריכת דגים עשויה להפחית מחלות לב ושבץ מוחי. כמו כן, הדגים מפחיתים את תהליכי טרשת העורקים. איגוד הלב האמריקאי אף הגדיל לעשות והמליץ לצרוך דגים לפחות פעמיים בשבוע.
שימו לב: הדגש הוא דווקא על דגים שמנים המכילים אומגה 3 כמו סלמון,מקרל, פורל, הרינג, סרדינים וטונה- הם דלים בשומן רווי. פחות מומלצים הם דגי בס, בורי וקרפיון.
אז ... בשורה התחתונה: כיצד נקטין את כמות הקלוריות בארוחות החג?
בהחלט אפשר לעבור את החג מבלי להשמין! איך נעשה זאת?
- נמנע מטיגון קציצות, דגים, שניצלים, מצות ועוד. נעדיף אפייה על פני טיגון.
- עופות בתנור- לקנוץ עוף מספר 1 או עופיונים. רצוי להוריד מהעופות את העור והשומן לפני הבישול.
- מנות אחרונות- במקום מנות אחרונות עתירות קלוריות כגון מוס שוקולד, עוגות שוקולד, קצפת ועוד, רצוי להכין סלט פירות עשיר או לפתן פירות.
- שתייה- להעידף שתיית מים או סודה. לשתות בין 8-10 כוסות מים ביום. להמעיט בשתיית אלכוהול כמו וודקה או ויסקי.
- להרבות בירקות חיים ומבושלים (להימנע מסלטים המכילים מיונית)
- לקנות מצה קלה או פירכיות אורז חום במקום מצה רגילה.
- להימנע מקניית אוגיות קוקוס\ בוטנים ושוקולד כי הם מכילים הרבה סוכר ושומן.
- לצאת לטייל בטבע, ולעשות הליכות רצופות (כ-45 דקות ביום).
וובינר LIVE - בנושא שימור פוריות
הצטרפו לפרופסור יוסי מזרחי, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון לוובינר בנושא שימור פוריות.19/11/2024 19:00