חיפושדלג על חיפוש

ניתוח בשילוב סי טי

ניתוח של כריתה לא פולשנית של נגע ריאתי, לאחר סימון עם טייל מתכתי דק בהכוונת סיטי (טומוגרפיה ממוחשבת).

 

אחת המטרות של היחידה לניתוחי לב וחזה היא למצוא פתרונות המתאימים לכל חולה באופן פרטני. ידוע שבחולים עם נגעים ראיתיים קטנים (קרי, פחות מ-1 ס"מ), הממוקמים בעומק הרקמה הריאתית, אמצעי אבחון כמו ביופסיה עם מחט, ברונכוסקופיה או אחרים לא תמיד מצליחים לספק את התוצאה הרצויה.

ניתוח בשיטה תוראקוסקופית (לא פולשנית) שמתבצע במרכז הרפואי 'וולפסון ברוב גדול של החולים, גם כן עלול להיכשל עקב קושי למשש או למצוא את הנגע. במקרים כאלו מקובל לבצע ניתוח פתוח, שברוב המטופלים עם מחלות כרוניות רבות, כמו גם אצל חולים מבוגרים, עלול לגרום לתחלואה משמעותית.

צוות היחידה לניתוחי לב וחזה, בשיתוף פעולה עם מכון הדימות - רנטגן ומחלקת ריאות, החל לבצע - בהצלחה רבה - סימון של נגעים ריאתיים קטנים לפני הוצאתם בניחות. הסימון מבוצע ע"י החדרת חוט סימון (טייל) דק לתוך האזור הנגוע בריאה בו נמצא הגוש (הנגע), בהכוונת מכשיר סי-טי.

 

ניתוח מסוג זה ניתן לביצוע במספר רב של מקרים: כריתה של נגעים קטנים לצורך אבחון תוך כדי הניתוח לפני החלטה על כריתה יותר נרחבת (במקרים של סרטן ריאה); כריתה של גרורות קטנות בריאה (במקרים המתאימים בלבד - כשמתרחש פיזור גרורתי מאיברים אחרים); וכריתה של נגעים קטנים ולא מאובחנים, או תסננים ריאתיים קטנים, שגם כן לא אובחנו.

בר ימיןדלג על בר ימין
חדשותדלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
  • בהתאם להנחיות פיקוד העורף ומשרד הבריאות, סיורים בחדרי הלידה וקורסי הלידה, לא יתקיימו עד להודעה חדשה

  • הרצאה מקוונת בנושא פוריות מותאמת לקהילה הלהט”בית

    לציון חודש הגאווה, מחלקת הצעירים בעיריית חולון, בשיתוף המרכז הרפואי וולפסון, יקיימו הרצאה מקוונת בנושא פוריות מותאמת לקהילה הלהט”בית. ההרצאה תתקיים ביום רביעי, 11 ביוני, בשעה 19:00, באמצעות פלטפורמת זום.11/06/2025 19:00

  • וובינר LIVE - בנושא שימור פוריות

    הצטרפו לפרופסור יוסי מזרחי, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי וולפסון לוובינר בנושא שימור פוריות.19/11/2024 19:00

עבור לתוכן העמוד